четвртак, 9. јануар 2014.

Riki Rugasaki-Rikijev B-daman partner je Drasian gromovnik (Zmaj).Riki u pocetku nije znao sta je B-daman sve dok njegova skolska drugarica Sumi njemu nije pokazala svog B-damana zeca.Sumi ga je posle pitala da joj ucini uslugu da pomogne gospodinu Saigi u radnji B-damana i Riki je pristao.Kad je gledao Sumi kako igra cuo je dvoicu decaka kako pricaju da postoji tajno takmicenje za nevidjene Bi borce i Riki tada nije verovao u to.
  Tada je cuo Dravisa ali ga nije video,video je samo Samurua.Posle Riki dobija Drasiana i ucestvuju u unakrsnoj vatri.Imalo je mnogo borbi i dolazili su novi Bi borci.
 Posle jednog turnira dolazi Novu Moru.Novu i Riki su isli u istu skolu i Riki je mislio da je Novu dobar ali je pogresio.Samuru i Riki su se borili protiv Novua i Dereka.
 Pobednici su bili Samuru i Riki.Novu je otisao i kada je doslo za finale unakrsne vatre Riki se borio protiv Samurua i pobedio je ali je odjednom usao Basara Kuroci i razbesneo je Bi kristal.
Posle toga svi B-damani su progovorili i unakrsna vatra se otkrila celom svetu i poceli su turnigi koji se zovu Granpri.Na prvom Granpri turniru Riki je upoznao Rudia Sumeragia i njegovog B-damana Proto 01.

Posle toga upoznao je Asuku Kamiu poznatog manekena  i njegovog B-damana Brzog Pauna i borili su se a pobednik je bio Asuka.

Posle jedne borbe sa Basarom Drasian je izgubio pamcenje i Novu je pozvao Rikija da dodje u jedne rusevine a sa njim su posli Saiga,Sumi i Samuru i sreli su Asuku koji ih je primio u hotel i Basara je dosao da izazove Rikija ali se Asuka borio protiv Basare i kad je izgubio aktivirao je alarm i tada je Basara otisao.Sutradan otisli su u rusevine i sreli su Rudija koji je krisom isao za njoma jer mu Samuru u pocetku nije dozvolio.U rusevinama je bilo zamki i kada je Rudi resavao jedan izazov njegov B-daman Proto 01 se skamenio.Posle su se Riki i Drasianu borili protiv Basare i Drazerusa i tada se Drasianu vratilo pamcenje.Kada su dosli do Novua videli su zlatnog zmaja koji je izabrao Rudia a Novu je zeleo da zlatni zmaj izabere Rikija.

Posle toga Riki je sretao Rudia na turnirima.Rudi je bio kopirao Drazerusove moci kad se borio protiv Basare a onda kasnije kad se borio protiv Rikija i Samurua nekako je uspeo kopirati i njihove moci i tada su mislili da je zlatni zmaj potpun ali nije.Riki je pobedio Rudia na turniru i posle Rudi je bio besan i izazvao je sve koji su ucestvovali na turniru i unistio im je B-damane.Izazvao je Rikija i dok su se borili na Rikija je skoro pao veliki lanac ali ga je Basara spasao.Posle su se Novu i Rudi borili i Novu je bio izgubio.

Posle su krenuli u napad na Rudija.


Kad su Riki i Samuru stigli do njega poceli su borbu a onda im se pridruzio i Basara a onda i Novu.Rudi se prepustio zlatnom zmaju i zlatni zmaj ga je kontrolisao.

Riki,Samuru,Basara i Novu su bili uspeli pobediti Rudija i Rudi je izgledao kao i pre i rekao je da mu je zao.Zlatni zmaj je rekao Rikiju da uradi sa njim sta hoce a Riki to nije hteo.Zlatni zmaj je otisao i posle se pojavljuje jedan novi lik.

Kada se bude nastavilo otkricemo ko je on dotle uzivajte!!!